Osteopathie – Osteopathie Zwijndrecht – Zwijndrecht

Osteopathie Zwijndrecht

Header afbeelding

Adresgegevens

Buizerdstraat 2-a
3334 SB Zwijndrecht

Rotterdamseweg 70
3332 AK  Zwijndrecht

 078-6127099

 info@osteopathiezwijndrecht.nl

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:30
Woensdag: 08:00 - 17:30
Donderdag: 08:00 - 17:00

De praktijk

Wist u dat u voor osteopathie terecht kunt met of zonder verwijzing van uw huisarts of medisch specialist? Wanneer u op zoek bent naar een osteopaat kunt u zich direct inschrijven.

Osteopathie

Osteopathie is een manuele behandelmethode en gaat over de verbinding en beweeglijkheid van alle weefsels en organen in het menselijk lichaam. Osteopaten weten hoe alle structuren elkaar kunnen beïnvloeden en hebben een uitgebreide kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie. De focus van de osteopathie ligt in de benadering van de optimalisering van de gezondheid en daarmee de klachten te verhelpen.

De osteopaat gaat uit van de gedachte dat het menselijk lichaam een eenheid is. Het lichaam bestaat uit verschillende systemen die elkaar in evenwicht houden. In het lichaam kunnen klachten ontstaan door een functiestoornis in een van deze systemen. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld een ongeluk, ziekte, operatie, stress of een slechte leefstijl. Als er een verstoring is, zal osteopathie helpen het lichaam weer in balans te krijgen en zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.

Osteopaten onderzoeken niet alleen de plek waar de pijn zich bevindt, maar gaan op zoek naar de oorzaak van de pijnklacht. Het kan dus zijn dat de osteopaat ook op een andere plaats behandelt dan de plek waar de klacht zich bevindt.