Behandeling – Osteopathie Zwijndrecht – Zwijndrecht

Osteopathie Zwijndrecht

Header afbeelding

Adresgegevens

Buizerdstraat 2-a
3334 SB Zwijndrecht

Rotterdamseweg 70
3332 AK  Zwijndrecht

 078-6127099

 info@osteopathiezwijndrecht.nl

Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:30
Woensdag: 08:00 - 17:30
Donderdag: 08:00 - 17:00

De praktijk

Wist u dat u voor osteopathie terecht kunt met of zonder verwijzing van uw huisarts of medisch specialist? Wanneer u op zoek bent naar een osteopaat kunt u zich direct inschrijven.

Behandeling

Als osteopaat werk ik volgens de visie dat het gehele lichaam met elkaar in verbinding staat. De plaats van de uiting van de klacht is namelijk niet altijd de plaats waar de oorzaak zich bevindt. Door een uitgebreid vraaggesprek met de patiënt en volledig onderzoek, komen we samen tot de kern van het gezondheidsprobleem waardoor dit vaak goed opgelost kan worden. Aandacht voor leefstijl en eigen verantwoordelijkheid zullen bijdragen aan een goed herstel.

Vraaggesprek
De eerste behandeling zal ik middels een vraaggesprek de klachten met u bespreken en worden er ook vragen gesteld over uw algemene gezondheid, medisch verleden en eventueel eerdere behandelingen in het verleden. Daaruit verkrijg ik de informatie die ik nodig heb om te bepalen welke verbanden er tussen klachten zijn en waar de oorzaak zich mogelijk bevindt.

 

Het osteopatisch onderzoek
Tijdens het onderzoek zal ik manueel de beweeglijkheid van het gehele lichaam en de verschillende orgaanzones testen. Zo nodig wordt het neurologisch systeem getest door middel van een reflexhamer, radeerwieltje en specifieke safety testen. Daarnaast wordt soms de bloeddruk gemeten. Hierdoor weet ik ook of u bij mij aan het juiste adres bent of dat er eerst nader onderzoek gedaan moeten worden bij bijvoorbeeld een arts.

De drie systemen die worden onderzocht, zijn:

Het parietale systeem
Botten, spieren, pezen, gewrichten, fascia.
Dit is het gebied waar fysiotherapeuten, manueel therapeuten en chiropractors zich op focussen.

Het viscerale systeem
Omvat het orgaansysteem en het omringende bindweefsel.

Het craniosacrale systeem
Zenuwstelsel, schedelbeenderen, het kaakgewricht en het heiligbeen

 

Behandeling
De aanpak van een behandeling kan variëren van subtiel tot vrij stevig.
Zo zullen er directe mobilisaties, manipulaties of bepaalde rektechnieken worden uitgevoerd om de beweeglijkheid van alle weefsels, gewrichten en/of organen te herstellen. Hierdoor krijgt het lichaam de ruimte om zichzelf te herstellen.

 

Tussentijdse evaluatie
Hoe staat het ervoor? Tijdens een tussentijdse evaluatie bepalen we of de gekozen behandeling wordt voortgezet, of dat deze aangepast moet worden. Na 3 behandelingen wordt de progressie van uw klacht geëvalueerd. Er zal dus nooit zinloos doorbehandeld worden.